onsdag 31 oktober 2012

tisdag 30 oktober 2012

Stadstrippen

Dagen har bjudit på ett riktigt skitväder... halt och slaskigt kan man väl sammanfatta det.

Vi åkte till Bjästa och vägen från Sidensjö kan man väl kalla den "bortglömda vägen" Fy så dålig den va.
Vi fick oss nya frisyrer, kaffe och lite skvaller... precis som det ska vara när man är hos frissan!

Vidare till mormor och fick lite fika (hembakat tunnbröd och varm choklad, kaffe och äppelkaka) innan vi skulle på stan... fast, stan?? Vi höll oss på utkanterna. Man hinner inte så mycket på en eftermiddag.
Vi fick iaf byta den trasiga båten mot en fräck radiostyrd bil... Hittade mina krokar MEN de va för få på hyllan... alltså, köpt men ändå inte.

Vi knallade in på Jysk för att kolla in en skohylla - fanns men va kort och ful = Inget köp, men köpte iaf en entré matta som kan bli bra.

Vidare mot Rusta - köpte fönster ljuskransen... tror jag kan bli fint till jul. Spanade in tapeter men inte fanns den jag hade tänkt att välja, det fick bli en annan... hoppas verkligen att den blir bra.
Va på väg att åka hem utan tapet men så tänkte jag att om den där hallen ska bli klar nån gång är det nog bara att välja några rullar och se glad ut... Låtsas att man är Lollo Carter och att allt tokit blir snyggt - Vi får väl se... nu ska ju pappersrullen rullas ut och klistras fast på väggen - inte min starka sida... mönsterpassning... vad är det?? Ha ha... måste nog googla på lite tapetserartips! Jag kanske är proffs?!
Va köpte vi mer då - ja, säg det... tapetlim, tre japp och en cola - blev rätt så dyrt iaf.

Innan vi for hem så hade jag lovat grabbarna en sväng på Barnens hus... Kolla in vad som ska stå på önskelistorna. Kanoners!! Bra att få veta vad de vill ha i sina paket.
Fick några riktiga kanontips.

Jag hade räknat ut att vi skulle komma hem efter Rickard och att det skulle bli hans huvudvärk vad vi skulle äta... Tror ni att min plan slog in?? NOT.
Xperian gav ifrån sig ett ljud och i luren pratade en välbekant röst - Jag blir några minuter sen... eller en halvtimme... eller det blir nog en timme...
Grattis! Jag fick matlagningsuppgiften likt förb!#¤at... Vad hittar man på då? Valde mellan pytt i panna och pannkakor - Det blev pannkaka!

Kvällen har bjudit på en trist Modo match... Fick besök av farbror Arne... det va trevligt. Det är som roligare att ta fram lite fika när man får besök!

Dags att göra kväll i huset för de små gossarna - Nisse ligger redan och Axel tränar att skjuta senhårda skott i källaren. Laddar för match i helgen. Jag måste kolla in vad som händer i stormens NY. Fy va läskigt att vara mitt i detta kaos. Det va nog så läskigt när vi hade strömavbrott i vintras! Hoppas verkligen att det inte blir en sån vinter igen!

Natti natti!

Kärleks brev

Idag hittade jag ett kärleksbrev i postlådan... Inte varje dag man får det! Jag tror jag vet vem beundraren är...

"Leabrötten"

Antar att ni från södra Sverige inte förstår min rubrik men det är ett Norrländskt begrepp om när kroppen är ond överallt efter en dag i målandest tjänst.
Man blir rätt öm överallt när man klivit upp och ner på en stol si så där tusen gånger.

Idag är det stillestånd i projektet - Vi är duschade och klara för att ge oss iväg till Bjästa för en uppfräschning hos Petterssons Frisering.

Sen drar vi vidare till mormor och sen till stan. Min inköpslista blir bara längre och längre... Nu kom jag på att en skohylla är också nåt vi borde införskaffa. Hur vi sen ska få skorna att fatta att de ska stå på hyllan har jag inget bra recept på?!

Ja, ja... vi får väl se... har kikat runt lite på nätet men inte hittat nån som fallit i smaken.

Bäst att sätta fart... snart ska vi dra iväg.

Slut på!

Idag har Axel och jag hållit oss inne. Jag har inte haft nån feber direkt... Axel hade lite men va slö... så soffan va hans plats idag också.
Jag började skruva ner alla hängare i grovingången... Alltså en såndär brädvägg med krokar på. Många skruvar blev det. Sen har jag rivit tapeter... målat lister och och målat vägg... jag har hållit på hela dagen och nu är jag så trött å slut på så jag somnar förmodligen på 10 sek. Jag ville så gärna göra klart så det bara är att köra på med nästa varv imorgon... fast imorgon har vi inte alls tid, då ska vi till stan, men först en sväng till Bjästa och klippa oss!
I stan blir det inköp av diverse prylar till hallen och så ska Axel byta en icke fungerande radiostyrd båt på Jula.
Krok i smide
Krok från Jula
Krok i smide
Krok från Jula

Smideskonsol
Smideskonsoll - Jula

Tapet decor mörkgrå
En snygg tapet... vet inte vilken men kanske den här?
Snart jul... den här känns fin!

 
De blir väl som vanligt... tänkt köpa en massa saker men blir ganska så lite innan man är hemma - åtminstone det man hade tänkt sig. . Hoppas att snöovädret ger sig!

Go natt!!

måndag 29 oktober 2012

Kusin träff

I lördags fick Nils vara med sina kusiner... Det va mycket roligare än att se på hockey en hel dag. Tack Malin för att han fick komma... (foto: Malin Ericsson)

Sjuk!

I lördags hade vi fullt upp med hockey hela dagen, kom hem efter 21... en lång dag med andra ord. KB-pojkarna kom tre i cupen och drog hem en fin pokal till laget!

Igår vakande vi med FEBER - jag, Rickard och Axel. Tur att vi hade Nils som skötte om oss. Vi låg på soffan exakt hela dagen. Somnade, vaknade, somnade igen... Va rakt skönt att få gå och lägga sig ordentligt igårkväll.

Idag känner jag mig lite bättre men inte är det bra. Axel sover än så vi får väl se hur han mår när han vaknar.

Vi som har novemberlov den här veckan... vi skulle ju göra roliga saker... men det ska vi nog också hinna med.

lördag 27 oktober 2012

Toriro-cup

Idag håller vi till i Bjästa - ovanligt?! En trevlig dag med mycke surr med hockeymammor. Hade ett pass i cafeterian och nu är jag mer kaffe drickare än försäljare.

Snön kom!

Igår kom den första riktiga snön... stora flingor föll sakta ner på marken och det va rätt så kallt. Nu är det nog vinter...

Jag höll på med att pyssla lite på bloggen. Trött på att det alltid ser likadant ut men att ända så man blir nöjd är inte det lättaste ska jag säga. Blir inte alls som man vill eftersom man utgår ifrån befintliga mallar som man ändrar lite i...
Hur som helst - så här blev det och jag är väl ganska så nöjd iaf.
---

IDAG är det HOCKEY för hela slanten... KB spelar TORIRO-CUP.. tänk att det ska till ett Skorpeds företag om det ska bli nåt, hi hi... Axel och Rickard har redan åkt, jag ska åka om en stund och Nils ska få vara hos farmor och hämga med dem när de åker till Bjästa, blir ju så himla lång dag för honom annars.

Första matechen är redan kl 8 så den får jag ju till och med se... Jag har kioskpass mellan 9.30 - 12.00 Kom och köp fika!!

Nej nu har jag inte tid... måste skynda mig att bli klar så jag får ge mig iväg. Gud så spänande med match!

Heja KB!!

torsdag 25 oktober 2012

Nils är "hot"!

Kom hem från jobbet - ingen Nils på fritids... han hade fått åka hem till farmor eftersom han fick feber när de va på studiebesök i Tages lagård! Tur det finns en farmor när föräldrarna är på jobbet!

En matt och mjuk pojke landade hemma i soffan. Det blev en kväll i tv-soffans tecken... å det hade det nog blivit även om alla varit pigga. Modo match som gick åt skogen... skit också!
Axel hängde med farmor på bibblan och sen kom hon hit med eb god kaka så vi fick nåt till kaffet!

Ute är det däremot mindre "hot" - det är iskallt. Vinter och snö i luften kan man säga. Nu ska grabbarna i säng... Axel ska på skolan imorgon och Nils får en hemmadag så han tillfrisknar fort.

Jag känner också lite halsont... det är väl typiskt när man ska vara ledig. Jopp, jag ska nämligen ha semester nästa vecka - oförskämt bra har man det. Hade några semesterdagar sparade så jag tänkte att det är lika bra att använda upp dem när grabbarna har lov från skolan.
---
JAG BLIR SÅ ARG!
Rör inte Rix!
Läste nyss på allehanda.se - Efter nyår släcks rix fm ner i Örnsköldsvik - grrrrrrrr byts ut mot NRJ - tack så jättemycket... Jag vill ha rix morronzoo VARJE DAG! Klarar inte av att höra på Mix megapol, Gry och Anders... vi passar liksom inte alls ihop. Måtte de bli folkstorm som det blev förra gången när de va tal om samma sak.

Nä nu ska trollen i säng... jag ska röja bort och invänta sambons hemkomst - han har varit och förlustat sig på ARENAN ikväll - avis?? Not... rätt skönt att bara vara hemma också!

Årets blossa!

Idag köpte jag årets blossa glögg. Har bara luktat på den... hoppas den är god!

onsdag 24 oktober 2012

Carina Berg - vi har inte plats för dig!

Vad är det som händer hos gräsänkorna ikväll? Verkar som alla har sett Berg Flyttar in och inte beror det på Carina.... Nej nej...
Snygga karlar... det drar tittare - Det kan man konstatera efter att ha snokat runt på "grann-bloggarna" 
Det råder Henke feber... Kan det bero på att deras egna snyggingar inte är hemma eller? Är det så att " När katten är borta...dansar råttorna på bordet"
Tur att jag har min hemma... I princip samma som herr Lundqvist, snygg, fd hockeyspelare, inget mjäll, hus av lyxigaste modell (om man jämför med hur de hade det på 20-talet) och ett bankkonto... ha haa... inte så fett som Henkes men dock ett konto. Bäst att låsa om sig så inte man vaknar med Carina Berg i sängen... Fast hon skulle ändå inte får plats...  

Ha haa... va blev det här för inlägg... ?? Jo, jag är spiknykter - jag lovar!

Maten

Kom hem från tandläkaren och satte raskt igång med maten. Köttbullar... Inget köpt, utan hemgjorda på älgfärs. Pärer'n kokar och jag har till och med hunnit få till en snoddas... En snabb kopp kaffe å iväg på utvecklingssamtal x 2. Hej va de går...

Tandis... tid och Otid

Alltid samma väntan när man har tid hos tandläkaren... De är världs dåliga på att hålla tiden - å jag har INTE tid att bli sen idag, Nils ska tillbaka på skolan och vill inte missa lunchen!

Rörig dag

Onsdag och jag försöker trassla ut dagens trådar...
Ska kasta mig i duschen - sticka iväg till Bredbyn, tanläkare och pakethämtning... Hem och laga mat för att sedan infinna mig på skolan på utvecklingssamtal... hem igen, äta och skicka grabbarna på träning.
Det ska nog gå bra - bäst att sätta fart!

Ha en fin dag!

tisdag 23 oktober 2012

Hjälpsam?!

Efter söndagens ute städning så blev det lite annorlunda doft i det här huset - närmare bestämt BENSIN. Jag trodde först att det var motorsågen som luktade... bar ut den men igår morse luktade det ännu värre.
Kom hem från jobbet och trodde att jag skulle svimma... ännu värre bensinlukt... stängde alla dörrar och öppnade fönstret i köket så att den vidriga stanken skulle försvinna... Blev något bättre men inte bra. Va ut i garaget för att lokalisera stinkbomben men hittade inte riktigt VAD... gissade på gräsklipparen eller en dunk bensin... ut med dunken...
Stängde alla dörrar igen. Kom ner imorse och ville spy... BENSINLUKT är jätteäckligt!
En något oklädd Katrin - drog på sig en jacka, skor och baxade klipparen från garaget... något irriterad och hög på ångorna.
Tiden på morgonen är rätt så knapp så det blev att skynda skynda för att hinna iväg i tid.

---
På väg mot stan blev jag stoppad av en person som hade en trasig bil... Behövde hjälp med att få "sina vänner" till tåget. B.R.Å.D.I.S!! Ja, vad säger man, klart man vill hjälpa till

-Ska du till stan? Vi behöver hjälp... bilen har gått sönder
- Ja, jag ska till stan, det går bra att åka med... hör jag mig själv säga.
-Tack, det va snällt - men det är bråttom!!
-Ja, vi ska nog hinna... säger jag som är tidsoptimist

Killen ropar på sina "vänner", tre killar i mjukisbyxor och ruffsigt hår... hoppar in i bilen och då blir jag lite kall... vad har jag gett mig in på?? Jag hade nog tänkt mig nåt annat - om jag ens hann tänka nåt.
Nåväl, Iväg det bar och killarna va trevliga, sa inte så mycket, va mest rädd att missa tåget - vi hann i tid och allt va frid och fröjd.

Så här efteråt tror jag inte man ska vara så hjälpsam mot okända människor... Tänk om dessa personer har varit galningar som kastat ur mig ur bilen och snott den??
Jag säger som morfar i Kaspar i Nudådalen - Gjort ä gjort - å nu tänker jag inte göra om det!
---
Kvällen är här och vi ser på Äntligen hemma - snart ska killarna i säng. Vi har läst läxor, förberett utvecklingssamtalet som äger rum imorgon - Nils ska till tandis så det blir en riktig rantar-dag. Inte precis vad jag längtat till men om det nu ska vara rörigt så är det lika bra att röra ihop det på en och samma dag.

Ha en underbar kväll... Nu ska killarna sova - JAG ska se Hollywood fruarna

Köp en sån här om du är lika hjälpsam som jag, finns på:
http://www.zazzle.se/lite_frocken_hjalpsam_klassiker_magnet_for_kylskap-147650213079918455

måndag 22 oktober 2012

Ett ljus

Skulle på möte i Bjästa efter jobbet... Passade på att sätta ett ljus på morfar och mormors grav.

söndag 21 oktober 2012

Fåglarna vill ha mat!

Idag har vi vinter rustat gården. Jag satte fram fågel huset och direkt kom fåglarna... Trevligt att kunna göra dem glada!
Nyss hemkommen från möte om Skorped som fadderby till Haiti - åh va bra det kommer att bli!

lördag 20 oktober 2012

På väg...

Nils på väg till springningen - kom hem svettig från skidträningen, bytte om
för nästa arrangemang.
Motionärerna pustar ut iväntan på prisutdelningen
Alla sponsorer!
Systrarna Näsström drar vinnarna... Pst, ni glömde mig!!
Fick inte med de här bilderna på förra inlägget - kommer nu istället...

Man kan om man vill!

Jag sprang hela vägen... Trodde jag inte skulle orka men hittade en bra rygg att haka på...
Efter loppet pustade vi ut till historiens bästa fika, som alltid i Skorped. Sen prisutdelning, jag vann inget men det gjorde Nils... Även han sprang stora delar av loppet - BRA Nils, trots att du inte är nån tränings människa.
Det är bevisat, man kan om man ger sig tusan på att nåt ska gå!
Nu ska Nisse på kalas!

Redo...

Snart dags för Spring för Haiti - dagen till ära, KB65 mössa. Hörde att de vann sin första match och Axel fick göra ett mål!

Spring för HAITI

Frost och en gnistrande dag! Perfekt väder att ge sig ut på en motionstur -
SPRING FÖR HAITI!!!

God morgon!
Här har vi varit uppe i ottan. Lördag eller vardag - spelar ingen roll! Axel och Rickard har redan åkt till Nordingrå.
Själv har jag hällt i mig en massa kaffe, läst tidningen och ätit frukost. Nils har kommit ner och unnar sig ett avsnitt av Sunes Jul...
Ha haa... det är ju bara hur bra som helst -JAG BLIR GALEN PÅ DEN HÄR REGERINGEN (säger Rudolf när julgransljusen ska på granen) Ja, säg det som inte kan skyllas på en regering... ellr när de ska dansa runt granen - efter många olika sorters låtar hittar de den rätta -HELAN GÅR, SJUNG HOPP FADDERALLANLEJ!

Tro va man ska AFÅa nånstans idag då? Om man hinner vill säga... Skidträning, springning och kalas... fullt ös!!! Dessutom känns det som att jag håller på att bli förkyld... usch... inget vidare!

Ha en bra dag!

fredag 19 oktober 2012

Laddad!

Imorgon gäller det - Axel är laddad! Heja KB65

Tårta och mat!

Eftersom livet rullar fort... fort... fort... så drog vi till Gälven och grattade pappa en dag för tidigt. Han gör som vanligt... går sina egna vägar så han hade tagit en sväng till stugan men vi fikade ändå. Mat fick vi också. Grabbarna for på träning men jag blev kvar och då, dök han upp... pappa alltså, han fick sitt paket och jag hoppas att det va en uppskattad present. Han och mamma ska få gå på revyn, GLESBYGDSVÄRK lättar ankar på M/S Olympia Det blir nog jätteroligt!!

Tack snälla mamma för mat och fika! Jag fick även låna hennes lergryta så nu ska jag prova på att laga mat i den nån dag... har fått för mig att det ska vara enkelt och gott! Nån som har bra recept eller erfarenhet av lergryts mat?? Lämna gärna en kommentar!

Nu har jag landat i hemmet och tänt ljus, laddat med lite fredagsmys och inväntar mina tre hjärtan!
Sen blir det Modomatch - håller tummarna för vinst ikväll...

Imorgon springer vi för Haiti medan andra spelar för Cup-seger i Höga Kusten hallen! Håller tummarna för KB-pojkarna - önskar att jag även kunde vara där och kolla. Tur att vintern bjuder på mer cuper och matcher så jag lär väl få min hockeydos uppfylld!

Ha en trevlig kväll... sugen på lite fredagsmys och hockey?? Titta gärna in!!

Full fart mot helgen!

Godmorgon!
Nu är det fredag igen... veckorna går rasande fort.
Jag sitter och försöker komma igång. Grabbarna är skickade till skolan och vi har redan sett två avsnitt av Sunes jul... herregud så kul den är.

Igår hade vi en riktigt fullspäckad kväll. Hem från jobbet och fram med mat, tur att jag förberett kvällen innan.
Grabbarna fixade till sig lite och for på hockey-fotografering, Jag fixade inte till mig utan bytte om och gick ut på en promenad... sen dusch, biblioteket och kalas hos Lisa Sundberg. GRATTIS LISA, hoppas att du hade en bra dag - så ut så på presenthögen iaf.

Ja, just ja´: GLÖM inte att anmäla era barn till TROLLERISKOLAN den 1/11 kl 12.00 Det finns platser kvar och det är GRATIS!!! Skorpeds Bibliotek.
---
Nu ska jag ta en stok kopp kaffe - en macka kanske, sätta igång en tvättmaskin... vräka upp nå fönster, dra fram dammsugarn, AFÅa ett skåp. Allt innan kl 13 - då åker jag och hämtar mina små troll och sen far vi till morfar med paket - han fyller år imorgon men då har vi fullt upp, Axel och Rickard är på cup, jag och Nils springer för Haiti - Nils ska på kalas... ja, mer räcker inte en dag till. Så vi grattar idag istället!!
bäst att sätta fart!

torsdag 18 oktober 2012

Bra start

Grabbarna ser på Sunes Jul... Helt underbar film! (det är deras eget påhitt.... För er som tror att jag påverkat dem)

onsdag 17 oktober 2012

Kusin vitamin

Wow, min kusin Ann Pettersson stoltserar med ett fint pris för att hennes frisör skola helt enkelt är bäst! GRATTIS Ann - det här va du värd efter allt slit! Bra jobbat!

Den bästa tiden!

Nu har jag kört igång... Jag vet att det är många som blir stressade och tycker att jag är sjukt jobbig MEN alla gör precis som de vill - jag älskar er ändå!! hihii

Jag har börjat med mitt AFÅande... Jag ska också erkänna att jag testkör mina julskivor... måste ju se att de håller måttet även i år.

Erkänn att snön (vi som har den som ligger kvar) ger en viss julfeeling... hos mig iaf och jag är barnsligt förtjust i julen.
Säger som jag alltid gör, varje år... Det här ska bli min bästa jul... Det kan tyckas tidigt att börja tänka på advent... det är därför som jag tar skåpar som aldrig annars blir städade... spelar absolut ingen roll om det inte blir gjort, ingen ser det, bara jag men JAG vet att det är gjort och kan när det närmar sig den stora högtiden städa på ställen som syns och som inte går att städa så här långt innan.
Detta är den gamla husmodern som talar... men att bona golv dagen före julafton - NOT det tillhör inte mina vanor men däremot är jag uppvuxen med den traditionen.

Nu ska jag putsa lite på Jill Jonsons julskiva å se om den är pigg och fräsch...  Tänder ett ljus... Fridfullt!


tisdag 16 oktober 2012

Ett klipp

Hittade den här killen på en hylla på Cervera... 169 kr för ERNST, vilket kap. Slog till direkt, ska plocka fram honom lagom till advent... Så kan han få pyssla här hemma... Tänk så fint det ska bli.

Så kom vintern

Det har varnats att det skulle komma snö men hur brukar det vara med första snön? Mer blött än snö fast i Skorped har snön legat kvar hela dagen och det snöade nyss...

Eftersom min bil har övernattat på Polercentrum, så fick jag skjuts av Rickard imorse. Grabbarna fick gå till farmor innan skolan. Nu va det ju som sagt vinter och då måste man rusta barnen med täckbyxor och powerskor. Hastade in på skolan med en stor påse och sen iväg till stan. Hämtade ut en glänsande, ren och gott doftande bil... Wow... vilket kanonjobb. Helt klart både peng och bök med att vara utan bil ett dygn. Tur att det finns snälla taxichaffisar!

Vägen hem idag va inte alls hal som man kunde tro, mest slaskig. Dagens käk blev mos och fiskpinnar - potatisen skalade jag redan igår för tiden är rätt knapp när grabbarna ska vara på miniorerna kl 18. Vi hann äta och nu sitter jag och njuter av en stor mugg kaffe - det va särskilt gott...

Tänkte att jag skulle ge mig ut på en motionsrunda ikväll också... men det är så luvirgt väder så jag tror jag ska ta itu med strykhögen istället.
Hade jag varit en händig kvinna, ja, alltså en sån där med reflexbyxor, grova kängor och en grovsnus under läppen skulle jag gått ut och bytt till vinterdäck men NU är jag ju inte det... så därför överlåter jag däckbytet åt nån annan.

Nä, jag kastar i mig lite mera kaffe och sen ska jag starta strykjärnet!

Kvinnors handväskor

Säg det som inte finns i en handväska!

Glänsande ren!

Hämtade bilen på Polercentrum imorse, åh vilken fin å ren bil jag fick. Synd att det är så blött och slaskigt efter vägen!

söndag 14 oktober 2012

Överlevnadstabell

Satt och tittade i tidigare inlägg och hittade den här från den 3 oktober 2011 - Ja, det finns en hel del guldkorn på den här sidan av året också!!

Överlevnadstidtabell
  • Vintertid = Man får en timme extra!
  • Novemberlov = LEDIG!
  • AFÅ = AdventsFörberedande Åtgärder
  • SGHD = Stora GranHuggarDagen
  • Advent = Mysigt
  • Glögg = Gott
  • Snö = Julstämning
  • Lucia = Snart jul
  • Julklappar = KUL med paket!
  • Vintersolståndet? (heter det så) = Nu vänder det... känns bättre att säga det så här års än vid midsommartid
  • Jullov = LEDIG!
  • Nyår = Partaj i goda vänners lag!
  • Nytt år = Hm, har aldrig gillat nyår men okej... man är på rätt sida årshjulet.

Slöar söndag

Sen jag kom hem från stan har jag inte gjort mycket - segat och slöat om vart annat. Vet inte varför jag känner mig så seg - det blev varken sent eller för mycket av det goda igår. MEN det kanske är vädret...
Nu laddar vi för Solsidan och "Hörnan" det är väl storfrämmande i rutan - Foppa tror jag.

Det va verkligen stämningsfullt i arenan igår innan matchen och till på köpet så spelade hela "Händerna mot himlen". Jula hade delat ut små ficklampor som alla blinkade/lyste med... det va som en stor stjärnhimmel.
Jag må säga att det bästa med att vara på hockeyn är inledningen... Alla förväntningar och spänningen över det som komma skall. När det är gjort så är det ju givetvis själva matchen som är intressant och så att kolla på allt folk...
---
Träffade många trevliga människor som jag inte sett på länge. Tänk va glad man kan bli för det. Tack Linnea och Alice för att ni är så sprudlande glada och fina!
---
Den härliga helgen är slut - Nästa helg springer vi för Haiti - Du har väl anmält dig till Anna Näsström eller Maria Sundberg...

Ha en underbar kväll! 

Planeringsmöte

Igår hade vi planeringsmöte med SSK. Dagen avslutades med middag och hockey.
Träffade folk jag inte sett på länge... Alltid lika kul att få en uppdatering!
Grabbarna fick vara hos Öbergs och vi tog in på hotell.. Idag har vi rivstartat med hockeymatch i Svedjeholmen. Nu har vi landat i Skorped - borta bra men hemma bäst!

torsdag 11 oktober 2012

Fantastiskt

Konferensen är över och alla deltagare var nog lika nöjda som jag. Nu har jag varit och träffat en cirkelledare... En bra jobbvecka fast få timmar på kontoret!

onsdag 10 oktober 2012

"Löfte bort'e bösse"

Dagen börjar gå mot sitt slut. Jag har haft en kanondag - Landsbygdskonferensen va verkligen inspirerande!
Började dagen med en kopp kaffe hos mor & far! Jag tog med en påse bullar och pappa hade kokat kaffe! En trevlig start på dagen och ännu trevligare blev det när jag fick ett kuvert... Pappa hade krängt nå grejer på annons som han fått av mig... Inte illa... Tänk att det som är skräp för mig är fynd för nån annan... Nu är man "löfte bort'e bösse... Tack för det lilla pappa för ditt annonserande...

Vidare mot stan och Arken konferens... Där började det med registrering och lunch och sen en helspäckad dag med intressanta föreläsare. Längtar redan till imorgon.

Det finns många entreprenörer som jobbar häcken av sig för en liten peng och många arbetstimmar - men de lever för sina idéer och sina visoner!
Vi fick även se en fin film och STAD och LAND i balans! Flera kända ansikten - bl a Sofia Källarbackens saga Olsson - Bara att se henne gör att man inte tror att det finns någon ondska i världen! Hon sa - Jag tror jag är en Do:er... Jag säger: Sofia: Du är en Do:er!

Ikväll har vi firat Ida, stannade inte så länge för grabbarna hade läxa att göra... Hann även spana lite på Bonde söker fru.

Kväll i huset - bloggat och klart... ingen tvätt att hänga - inget särskilt som ligger på, bara lugn och ro en stund innan det är dags att göra kväll!

Ta´re lugn efter vägarna - de säger att det är varning för halka... Farligt farligt!!

Grattis fina Ida

Idag fyller Ida år, hipp hipp hurra! Nu ska vi på kalas... Bara hockey pojkarna kommer hem!

En bra dag!

Hemma efter dag 1 på konferensen! Mycket bra på alla sätt och vis!

Jonna och Emil

Ett levande bevis på att livet på landet är UNDERBART!  Konferensen fortsätter i samma intressanta takt!

Landsbygds konferens

Sitter på Landsbygds konferensen och har nyss lyssnat på en underbar entreprenör, Stefan Karlsson, hotell direktör av olika slag... Så rolig att lyssna på. Åh va glad jag är att få vara här INSPIRERANDE till 100%

tisdag 9 oktober 2012

Gör någon glad

Detta inlägg har jag knyckt av Hoppets Stjärna... Dags att tänka på nån annan än sig själv... Ge en fattig familj en God Jul

Julpaketet - årets mest efterlängtade julklapp


redan nu sitter tusentals familjer och väntar på årets julpaket!
Redan nu sitter tusentals familjer i några av världens fattiga länder och längtar efter årets julpaket, som kommer fullpackat med mat, kärlek och omsorg. Saker som ger trygghet och uppmuntran till utarbetade föräldrar och sann julglädje till barnen.
Vi har sagt det förr och vi säger det igen: Julpaketen sprider glädje och framtidshopp där det behövs som mest!
Årets julpaket delas ut i Rumänien, Lettland, Filippinerna, Argentina och Haiti.
GÖR SÅ HÄR:
1. Packa julpaket till fattiga barnfamiljer och pensionärer i Lettland eller Rumänien:
Mat är mest efterlängtat just nu! Packa exempelvis ris, pasta, havre- och mannagryn, matolja, vetemjöl, kaffe, té, kakao, kex och kakor, frukostflingor, socker, fisk- frukt- och köttkonserver. Om det blir plats över: Lägg i ett par julklappar till barnen, som rit- och skolmaterial, tåliga brädspel eller pussel.
2. Packa julpaket till barn som lever på institution eller i fattig familj.
Packa exempelvis kex och russin, tåliga leksaker som brädspel och pussel, mjukisdjur, sportartiklar, rit/skolmaterial, skolväska, hygienartiklar. Inga batteridrivna saker.
3. Låt Star of Hope packa åt dig!
Om du vill spara miljö och stötta den lokala ekonomin föreslår vi att du sätter ger 250 kronor till vårt gåvokonto. Då köper vi alla varor i lokala affärer och packar det på plats, istället för att transportera det med långtradare. Gåvan behöver vi senast den 30 november.
Om du packar själv:
Packa varorna i en banankartong (större paket blir svåra för oss att hantera). Lägg förpackningar som kan gå sönder i plastpåsar. Packa tätt! Om det blir utrymme över: Vik ner eller skär bort kanterna. Fyll i talongen, tejpa fast på paketet. Skriv tydlig avsändare. Knyt om paketet med ett snöre.
Skicka paketet med bussgods, som vi har ett förmånligt avtal med. En kartong som väger 20 kg kostar 95 kr. Efterföljande paket kostar 45 kr. Närmaste bussgods hittar du på www.bussgods.se
För att få detta rabbaterade pris bör du använda dig av en talong, som du hittar längst ner på denna sida. Skriv ut, fyll i och klistra fast den på paketet!
Skicka paketet senast den 23 november till:
Hoppets Stjärna
Centralesplanaden 18
891 32 Örnsköldsvik

Du kan även lämna paketet på följande platser:
JÖNKÖPING:
Brings lager. Öppettider: 8-17 på vardagar. Vi återkommer med adress!
ÖRNSKÖLDSVIK:
Star of Hopes kontor, Centralesplanaden 18. Öppettider: 8.30-16.30 på vardagar.
Fjällräven Arena, 20-21 november, kl. 11-18
STOCKHOLM/HÄGERSTEN:
Boktryckarvägen 24
Kontaktperson: Åsa Lindholm
070-449 54 45, 08–562 45 445
UPPSALA:
Mattssons Guld
Kungsängsgatan 21
Kontaktperson: Camilla Edlund
0736-50 50 85
Familjerna väntar redan på ditt julpaket! Ge en julgåva som sprider glädje och framtidshopp där det behövs som mest.

 



Jenny Strömstedt

Igårkväll satt jag och tittade på Jenny Strömstedts nya program. Ett bra och intressant program - synd bara att det måste sändas så sent... Jenny får klart godkänt för programmet.
En av gästerna va en 29 årig kille som drabbats av cancer - han skriver även en blogg som jag bara va tvungen att läsa lite i. LÄS den och NJUT AV ATT DU LEVER!! Vi har en förmåga att glömma bort att vi lever här och nu. -Jag har aldrig varit så levande som nu var ett av Kristians uttalanden.
Försök att va levande så länge du kan!
-----
En kaffekopp på det här så kanske jag vaknar till liv...

måndag 8 oktober 2012

Bibblar!!

Min ständiga fundering kring "vilken rubrik ska jag välja idag då"... trist att ha samma som nån annan dag... Men efter si så där 2500 inlägg så är risken ganska så stor att det blir samma nån dag.
Dagens rubrik är oanvänd... och varför valde jag då just den?? Jo...


Detta är en av mina beställda
böcker... en av elva...
... Nu har jag gjort det igen... sitter med Adlibris och libra.se öppna och hittar nya roliga böcker som jag beställer till biblioteket i Skorped... Jag hoppas verkligen inte att Britt-Inger blir trött på mig på alla mina beställningar.
Just nu har jag beställt en massa julböcker... börjar känna mig så sugen på julkakor, pyssel och godis... även om man inte gör så mycket så är det ändå kul att titta och inspireras.

När jag va inne på arkenbibliotekets sida såg jag att det ska bli internetkurs på Bibblan i Skorped, kolla länken!!  Passa på när det bjuds på utbildning - tror att det till och med va gratis!
Du har väl inte missat att det blir kurs i Prästgården också - Släktforskning... kolla med Rolf om du är intresserad!!

Dagen som varit
Jobbat som vanligt och dagen gick fort... kom hem till ett tomt hus, grabbarna va, ja, ni vet var... i Bjästa på träning. Jag min latis kände att jag också borde röra på mig så jag drog ut min gode vän på en promenad... skönt väder och skönt att gå en sväng.

GRATTIS NILS! Det är Nils som har namnsdag idag... å det firar vi med en KRAM!!!!
Imorgon är det mamma och jag som har namnsdag - Jag heter nämligen Inger Katrin och imorgon är det Inger som har namnsdag... hm, undra hur jag ska fira mig själv? Men en ledig dag kanske... ;-)

Nu är det kväll - ska gå och lägga mig snart... är inte så trött men sitter och kollar på TV4 Nyheterna, ett reportage om Syrien - va är det för fel på folk - De hetsar varandra och torterar människor, har inget hjärta, ingen känsla, bara slår och slår. De är helt enkelt inte kloka. Man fattar inte att det är på riktigt - De är så brutala att man kan inte tro att det är sant. Jag klarar inte att se bilderna/filmsekvenserna... bara lyssnar. Jag mår illa av sån där behandling av oskyldiga människor... De säger dessutom att de som visas på tv nu är bara en droppe i havet av vad som försegår. IDIOTER! Vad får vissa att tro att de kan göra vad som helst utan att straffas... Vanvett! Har de aldrig fått lära sig att man inte ska vara dum, inte slåss,inte..., inte...  ja sammanfattningsvis - vanligt FOLKVETT! Mer söndagskolor till Syrien kanske vore nåt!
----------
Hoppas att Din vecka har börjat bra... för det har min!


söndag 7 oktober 2012

Uppåt på bloggen!

Jag sitter och kollar runt på nätet - har inte hunnit sufra så mycket i helgen. Inser att jag har 70 mail som ska läsas eller raderas. Det mesta är skräp men ett och annat guldkorn finns det.

Har fått en fråga från en gammal CUF kompis, Peter Sjölund, om jag kunde välja ut några av hans fantastiska foton. Han ska ha en fotoutställning. TACK gärna... började titta på alla fina foton... valde ut 4 st. Kolla in hans sida. Kul att kunna ha lite kontakt efter så många år - hade vi nog inte haft om inte FB fanns.

Jag kollade även in hur det står till med besökandet på bloggen - här är det uppåt ska jag säga. Det märks att folk kryper in i husen så här på hösten. Mer tid till bloggläsande verkar det som. På senaste tiden har jag en ökning med nästan 100 läsare om dagen. Kul att ni läser! Lämna gärna kommentarer också så jag vet vilka ni är.

Helgen börjar gå mot sitt slut. Grabbarna är på träning - kommer snart hem tror jag. Idag har vi brottats med regndroppar... Jag har hjälp Rickard med de sista plåtarna på förrådet och så har jag gjord det vanliga, tvättstugan och matlagning. Det blev köttfärslimpa idag. Åh va man känner sig nyttig när det står "riktigt mat" på bordet. Köttfärslimpa, pärer, sås och lingonsylt. God och bra mat!
Tryckte in lite soltorkade tomater i köttfärsen och gjorde morotsstavar som fick stekas tillsammans med "limpan".

Nu inväntar jag som så många andra - säsongens första avsnitt av Solsidan... Härligt med nåt skoj så här på söndagskvällen.

Hoppas att ni haft en härlig helg - det har jag. Hockeymatcherna igår va otroligt spännande och när man har en son som gör flera mål så blir mamman glad... så är det bara. Tilläggas bör att alla grabbarna gjorde det sååå himla bra, å glad blir man för varje mål.Tre matcher, en ovagjord, en vinst och en förlust. Rättvist ska re va. Träning ger duktiga spelare!

Hej Foppa!

Har inte kollat mailen på några dagar... Blir lite full i skratt när jag ser mailet från svenska spel... Där står en glad Peter Forsberg, en världs kändis, tänk att vi gick i samma klass en gång i tiden!! Tänk va olika världar vi lever i (fast hans bebis sover säkert också dåligt på nätterna ibland)