söndag 30 september 2012

Bygget!

Rickard jobbar på med husvagns förådet... Snart är det klart å husvagnen kommer att må gott i vinter!

lördag 29 september 2012

Lycka är en eld...

Å en grillad korv... Dagen till ära även pinnbröd

Mys frukost...

Sitter i min ensamhet å äter frukost, läser ÖA och lyssnar på ring så spelar vi... Vilket lugn vilken njutfull morgon. Barnen verkar vakna men myser också... Vi har ju fått låna Emil den här helgen - kul!

fredag 28 september 2012

Närbild

Min fantastiska dörrkrans av blåbärsris.

Höst hos oss

Nu är sommarens blommor undanstökade... Köpte två ljung, fyllde på med enris och gjorde en dörrkrans av blåbärsris... Skogen har massor att erbjuda - Känner sig nästan som Ernst!

Grattis mamma!

Hipp hurra för mamma idag.
Vi firade henne igen när vi ändå va där. Grabbarna fick va i Gälven när jag jobbade eftersom skolan va ledig...
Önskar dig en underbar dag. Kramar från oss å tusen tack för igår!

Bakdag

Äpplena jag fick av Helena blev paj och äppelkaka... Gott att finna i frysen. Passade även på att koka sylt av blåbären jag plockat. Nu är det fulla matkällaren med saft å sylt, ja det finns nog en å annan flaska %?!@ oxå. Hösten är en härlig tid OM och när man lyckats släppa sommaren

onsdag 26 september 2012

Katrin

Hur många i sin barndom har önskat att man hette nåt annat än vad man är döpt till? Jag minns att man lekte "roll-lekar" och hittade på olika namn som man skulle heta. "Pia" och "Ann" va favoriter för min egen del.
Förstod aldrig var mina föräldrar fick namnet Katrin ifrån - är ju inte ett jättevanligt namn men med åren så är det väl inte så tokigt - minst lika bra som mina favoriter från barndomen.

Ikväll slog det mig, när jag tittade in på en kändis blogg, nämligen Pernilla Wahlgrens blogg - där hade hon skrivit om Katrin Zytomierska. Hon stavar precis som jag - Vilket fint namn! Det har jag aldrig tänkt på tidigare... Katrin dyker ju även upp på pappershanddukar på offentliga toaletter. Även där samma stavning som "vi bloggare"
Jag får ofta frågan när någon ska skriva mitt namn:
  • Stavar du med C?
  • Nej, med K
  • Alltså, K.A.T.H....
  • Nej nej, inget H, jag stavar precis som det låter.
  • Okej, men med E på slutet
  • NEJ, PRECIS som det låter...
  • JaHaaA, stavar du såå?
Alltid lika förvånade och för mig så är min stavning det enklaste möjligaste vis...

Apropå bloggare - Efter detta med min namne så gick jag in på hennes blogg och inser återigen att dessa kändisar lever ett makalöst drygt liv vissa dagar och andra dagar så sitter hon med en stor stek som ska iordningställas för att resten av familjen ska få nån mat... Ja, vad är skillnaden på Katrin i Skorped och Katrin i Stockholm?? Ja, om man bortser från de dagar då "hon" är superkändis och att hon väger 55 kg... 
Summa sumarum - Kändisar äter, skiter, sover fast med lite högre klackar och dyrare byxor och vanor än vad jag har!

Jag gillar mitt namn - det är ju absolut det mesta MIG som det kan bli... Visst skulle det väl kännas rätt konstigt om man helt plötsligt skulle byta till nåt annat...

När jag googlade på mitt namn så hittade jag en massa sidor från bloggen men hittade även en Katrin-kändis till, nämligen: Katrin Sundberg eller mera känd som:
... Vad vi har gemensamt vet jag inte om jag ska gå in på...
Trolla kan jag inte, har inga sagofigurer som kompisar...
Ingen egen butik...
Ha haaa...
Vår gemensamma nämnare får nog vara stavningen!





Varning för älg!

Så va man vaken igen... jag har drömt om jobbet inatt... såna där jobbiga drömmar som bara strular... MEN nu är jag vaken, kaffe har jag kokat. Grabbarna är skickade till skolan . Bara att luta sig tillbaka och njuta av en kopp!

Dagens upplägg:
  • Ska göra ett pass i hemmet... här är grusigt!! (Vem behöver gå på gym... man öppnar bara dörren, då får man frisk luft, huset vädrat och samtidigt springer man runt och plockar grejor, dammsuger m m... Rätt bra motion det oxå!)
  • Hacka äpplen - å baka nåt gott... så passande att det va billig Milda Vaniljsås på Konsum!
  • Frosta ur den lilla frysen...

Tur att jag frostade ur frysen i helgen, ska visst komma älgkött så då är det bra att ha ordning på "fransyskorna"

Varnig för full frys!!
Jag blir alltid så rädd att inte allt ska få plats i frysen när jag får kött... Det tar verkligen jättemycke plats när det ska frysas in... I år blir det mycke köttfärs!!! 

Det verkar också ha krypit in en förkylning i min kropp. Snorig och tung i huvudet - har kännt det flera dagar men det har inte brutit ut. Jag får väl kurera mig idag så jag är pigg imorgon.
----
För övrigt är det otroligt lugnt på alla fronter... händer inget särskilt, har inget officiellt skvaller - fast nog finns det skvaller...

Fy va trist det är att inte känna sig pigg - hatar förkylningar och alla sjukdomar.

Nä jag tar en påtår och sen drar jag igång dagens roliga göromål!

Ha en underbar dag där ute!!

tisdag 25 september 2012

Livet i raketfart!

Om dagarna har gått fort tidigare så är detta förbaske mig rekord.
Hade massor att ta tag i på jobbet så jag jobbade bort en hel del. Föreberedde möte och tycktes ha läget under kontroll... men så dök den där Alfons Åberg känslan upp - Jag ska bara... och vips så va lunchen nästan slut och dags att bege sig till det avtalade mötet. Ett mycket trevligt möte som förhoppningsvis kan leda till bra verksamhet.

Tillbaka på jobbet - en kaffekopp och så mera jobb... fullt ös, ringning och besök. Jag kom iväg strax efter halvfem och då insåg jag att jag både va hungrig och kissnödig... inte så konstigt. MEN eftersom man bara har 45 minuter hem så drog jag iväg. Kom hem och insåg att jag verkligen va kissnödig och hungrig... MEN - kylskåpet va lika tomt som min mage så jag for på Konsum och provianterade. Grabbarna är på träning så de hade redan ätit - jag värme risgryns gröt och läste gårdagens post... dagens har jag inte hunnit hämta.

Livet är kul när man har massor - dagarna går i raketfart. Nu ska jag inte in på kontoret nåt mer den här veckan - ska till Kramfors på torsdag - därav allt fixande idag.

-------

Så sitter jag här - och undrar vad jag glömt och inte hunnit med... fast det löser sig nog.

Jag borde ta ett ryck med äpplena jag fick hos Helena igår men jag är ju ledig imorgon så då kanske det blir nåt bakat. Ikväll ska jag se Hollywood fruarna... å det är väl hockey också. Känns som en helt okej kväll i min smak. Det stora rycket tar jag imorgon.
-------
SOPSORTERING
Jag har iaf hunnit maila till Norrmejerier att jag köpt en riktigt äcklig ost... en som inte går att skära, inte äta och knappt se på. Givetvis ville de ha info om packningsdag, bäst före, nr hit å dit men se jag hade kastat bort ostförpackningen så jag har även rotat i gamla sop påsar.... jättekul -NOT och ännu sämre va att jag hittade bara översidan på ostplasten, inte botten där all information står. Det skiter jag i - jag ska ha ersättning iaf. Ost är ju svindyrt och då borde den väl åtminstone gå att äta.
Jag skulle nog inte vara så påstridig om det inte va för att jag vet att det hänt en person till... ALLTSÅ - det va inte bara min ost som va nå fel på...  Å va lär man sig av det?? Jo, att man ska aldrig handla nån annanstans än i Skorped!
--------
BLI EN BYFADDER!!
Du som inte anmält dig att bli BY FADDER - gör det - Ring Elin Näsström eller Maja Gyll - Snart drar vi igång roliga studiecirklar om Haiti!!
Helt gratis att delta i cirkel... Visst skulle det väl vara roligt att träffas, prata, lära sig nåt vettigt och dessutom kanske få fika lite skoj ihop. Det bästa av allt - Nån person i ett fattigt land kanske kan få en bättre tillvaro tack vare dig!!!
----

Du har väl inte missat att det ska starta en SLÄKTFORSKNINGS CIRKEL också - Det är Skorpeds egen präst, Rolf  som ska hålla i kursen... Ring och anmäl dig... Skulle det inte va kul å få reda på vilka som är släkt med vem... eller kanske inte... men då vet man ju vem man ska hålla sig undan ifrån, eller vem man ska skylla på att man är som man är!!
----

Svimmel å svammel - Nu ska jag försöka rensa hjärnan från folkbildningsvärlden en stund - men det är lättare sagt än gjort.

måndag 24 september 2012

Gårdagens gäster.

Igår va det full rusch med avfrostning, kött malning och matlagning... Rickard stod för middagen, pizza från Bredbyn. Pizzan åts tillsammans med en annan familj Näsström. Efter middagen fick vi gäster... 4 ruskiga typer kom ner i köket.

Trött

Det är bråda dagar på jobbet... Det tar på, fy då trött man blir med allt som ska kommas ihåg.
Nu har vi ätit och ska iväg å sälja jultidningar i Mosjö, bäst av allt - det vankas även kaffe!

söndag 23 september 2012

Presenten

Jag lovade en bild på presenten till Tuva... Det blev rosa byxor och en vit klänning, mjuka strumpor och en ännu mjukare kanin. Tyckte att kläderna såg små ut men när jag såg henne upplevdes kläderna jätte stora... Fast snart så... Så växer hon väl i dem!

lördag 22 september 2012

Alla tiders Tuva

Igår fick vi äran att snusa, hålla , gosa med lilla underbara Tuva. Så små de är, nyfödda bebisar. Hon va jättefin. Nils va verkligen förtjust... Strök henne på kinden och tittade länge... Igår kväll lovade jag att han skulle få hålla i henne när hon inte är så ny. Tuva har tur... Nils kommer att beskydda henne från alla busar!
Nu har grabbarna åkt på träning och jag blev kvar med ett stökigt hem. Hann inte så mycket igår. När grabbarna åkte till Bjästa blev jag kvar i Själevad en stund och sen svängde jag in å kramade mamma å pappa... Ha en fin lördag!

fredag 21 september 2012

Glömd...

Nån har glömt sin gamla bil... Har stått på parkeringsfickan in mot station ett tag... Ja man undrar ju just vem som parkerat där. Hoppas de kör iväg på ljusa dagen - har inge vidare lampor fram iaf.

Full rulle

Nu har vi varit en sväng till Bredbyn... Fick en behövlig kaffekopp när jag kom hem och sen blev det bakning - en snoddas och en sats kolakakor... allt ska skänkas bort...

Nu inväntar jag grabbarna och så ska vi dra iväg mot stan. Sen väntar hockeyträning för dem... här står det inte stilla kan jag säga...

Vidare vidare...

Ha en underbar fredag!

Strålande morgon!

Det verkar bli en fin höstdag - Jag sitter med morgonens andra kaffekopp... eller ingår kopp nr 2 som påtår till kopp nr 1?? Jag sitter med en kopp kaffe iaf. Solen skiner, inget regn ingen blåst... härligt!

Nils är skickad till skolan och Axel och jag ska snart bege oss till Bredbyn. Han tappade en tand igår som varit lös länge... så inatt kom tandfen och bergade bort tanden och lämnade 10 kr. Tur att han fick ut den innan idag annars hade nog tandläkaren dragit ut den... å det kan ju kännas lite läskigt.

Jag gillar inte att gå till tandis med varken mig själv eller barnen... gillar det inte, så är det bara.

Ja, just ja, har jag berättat att vår lilla bebiskusin ska heta TUVA - Tuva är ett nordiskt namn, en avlägsen form av Tor som betyder "Diamant" eftersom Tova är en kvinnlig variant av Tor.

Jag tycker att det va ett jättefint namn! Snart så får vi träffa henne!

Idag fyller Skorpeds för alltid Söndagskolfröken år - GRATTIS AINA ARVIDSSON - Önskar dig en toppendag!

Å alla ni andra - Ha en underbar dag!

torsdag 20 september 2012

Det går som tåget

Ännu en arbetsvecka är över. Nu går det fort... Vi startar cirklar som aldrig förr... Kul!! Den här veckan har jag verkligen har kundkontakt kan man säga - massor med trevliga människor som besökt oss på kontoret och som jag pratat med på telefon.

Igår hade jag en riktig husmors dag - stekte kött, gjorde veckosallad och grejade på med lite av varje här hemma... ändå känns det som jag inte hann med allt jag hade tänkt.
Drog iväg på hockeyträning och avslutade kvällen med Bonde söker fru.

Ikväll har jag inte hunnit så mycket. Kom hem och stekte pannkakor och sen blev det en lång promenad med Anna. Skönt att rensa skallen efter en hektisk dag på jobbet.
Ja - lunchen va också rätt så hektisk. Sprang iväg med några affischer och då va det helt plötsligt bara halva lunchen kvar... Sen va det presentinköp på schemat... Men jag kunde inte bestämma mig direkt utan det blev en sväng på stan även efter jobbet... därav den sena hemkomsten. Vad jag köpte?? Det ska jag visa sen... Man kan ju inte lägga ut presenter här... då blir det ju inget kul för mottagaren.

Sitter och kollar in Modo - fortsätter det så här så blir det en jobbig Elitserievinter... Gud förbjud så fruktansvärt dåligt det går... trodde att de skulle ta hem det här galant med tanke på resultatet för ett tag sen men nu står det 5 -6 till Modo... måtte de åtminstone vinna.

---
Nu är det helg för min del. Imorgon är jag rätt säker på att det kommer att hända nåt kul... Jag hoppas på det iaf.

Nä det blir inte bättre än så här... måste uppdatera mig lite mera på bloggfronten - jag är ju lika dålig som Modo snart... fast riktigt så usel är jag inte än.


Glöm inte att ta på reflexvästen om du ska ut å bränna kalorier - det blir snabbt mörk på kvällarna!!

Go natt vänner!!

tisdag 18 september 2012

Middags fix

I den sena timmen fixade jag lite mat så Rickard får med sig nåt i dosan imorgon... Ska jobba en bit bort. Men samma fråga hela tiden, VAD??? Jag stekte köttfärs, lök, vitlök och champinjoner... Lite tacosås och lite annat. Kokade pasta och mojade ihop det i en form å så in i ugnen. Tror det blev rätt okej. Hade tänkt potatis istället för pasta men jag hade inga så då blev det som det blev.
Nu blir det H-fruarna på trean. Gunilla Persson - en sån otrolig ragata. Men ändå kul att titta på!

Äntligen kom den!

Den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen, ja, det var en åsknatt så att allt oknytt som höll till i Mattisskogen förskrämt kröp undan i sina hålor och gömslen. Bara de grymma vildvittrorna gillade åskväder mer än alla andra väder och flög med tjut och skrik runt rövarborgen på Mattisberget.''
Igår va det ett riktigt busväder... å likt som i sagan om Ronja så föddes en liten skrutt.
Vi har fått en bebiskusin... Grattis Kristina och Tommy, Nelia och Mira.

Efter en massa väntande kom den lilla gulliga bebisen... fick en bild imorse och nu bara överlängtar vi tills vi får snusa på den lilla söta tjejen.
En ny kusin har kommit och man kan väl få kalla sig faster om än bara som "skräp-faster"

---
Idag blev det inte riktigt som jag hade planerat. Skulle till Kramfors på en personaldag men i sista sekunden kom ett SMS om att det va inställt. Det blev en vanlig dag på kontoret istället - fast hur är en vanlig dag på kontoret?? Det har funkat superbra och jag är så nöjd med dagen så här långt. Vi fick till och med tårta av ett gäng underbara damer som har cirkel hos oss!
Nu ska jag skicka Nils och Oscar på miniorerna och själv så tror jag att det blir en motionsrunda - fast jag känner mig lat som en oxe.
---
Har just fått en lägesrapport från den nya mamman och allt verkar under kontroll! Lovely!!

Vilken bra dag!

fredag 14 september 2012

Stryk ska man ha!

Eller rättare sagt - strykjärn måste man ha... när man har en jätte strykhög! Jag har iaf besegrat mitt strykberg...  Perfekt väder för innejobb.
Grabbarna har kommit hem från skolan - nu blir det lite fika och sen ska vi fixa lite käk innan det blir en skjutsning till Bjästa - hockeyträning i vanlig ordning.

Denna matfråga är ett stök varenda dag... Nu ska jag kolla på presskonferensen om de frisläppta fångarna - Tänk vilken lycka att få träffa sina nära och kära igen efter så lång tid.

onsdag 12 september 2012

Fika tajm

När grabbarna kom hem från träningen ville de fika, fika nåt gott... Okej, som den snälla mamma man är så gjorde jag en snabb kaka/paj med Docksta hallon och Tjusarstigs blåbär... Fanns ingen färdig vaniljsås så jag kokade ihop en egen... Kändes lite nyttigare med tanke på bristen av alla E:n God blev den oxå. Farmor kom på fika... Ja, byggarna också.
R och pappisen B fick upp takstolarna med hjälp av en stor gul traktor. Garaget tar form... Själv så ska jag diska en pajform... Ingår i underhållet ;-) och serviceavtalet. Hi hiii.
Imorgon gör jag sista arbetsdagen för veckan... Sen go vänner så är det helg. Då ska jag kanske prova ett spännande vin som jag fick av kollegan idag. Tusen tack för den flaskan... Vilken tur jag har.
Avslutar dagen med P&F - Breaking news... Galna gubbar kan man säga.
Law Law!!

tisdag 11 september 2012

Rapport från UH-avdelningen

Jag har gjort höst i köket - känns rätt så bra, har även hunnit göra mat för flera dagar. Nu ska jag underhålla mig själv, lite motion innan det är dags för Mackmöte.

En lastbil kom

Med takstolar till husvagns förrådet... Tur, då finns det jobb för R till helgen... Själv bygger jag inget - jobbar mer på underhålls avdelningen.

Trögt!

Det verkar gå trögt med bloggandet. Inser att jag inte skriver i nån ordning... kan det bero på att sambon kommit hem?! Han upptar all min tid... eller?

En snabb uppdatering!

Det händer inte så mycket i mitt liv - allt rullar på i vanlig ordning eller oordning... Tycker det är rörigt jämt här hemma. Dåligt med motion är det också.
I lördags jobbade jag på torget med att informera om SVs utbud.
Lördagkväll hade vi mat-lag på 10an... alltid lika trevligt. Jag hade turen att få två påsar potatis av Önskans Pär-kung Perry... Tusen tack - de satt fint det.
Söndagen va en riktigt fin dag - passade på att tvätta bilen men så här års så är det ju lika skitig efter nån dag - men gjort ä gjort!

Den här veckan ser lite annorlunda ut än i vanliga fall. Jobbar onsdag istället för tisdag vilket innebär att jag jobbar i hemmet idag - köket ska få en lite höstigare stil... bort med de vita hissgardinerna och bort med flugskiten på fönstren.
----
Grabbarna tränar hockey för fullt, den här veckan är det "bara" tis, ons, fre och lördag...
----

Måste skicka ett grattis till Frida-gumman som blivit mamma igen - en söt lite pojke blev det. Nu väntar vi bara på att nästa bebis ska ploppa fram - Vi ska ju få en ny liten släkting men den verkar inte ha nån lust att komma ut. Vi väntar med spänning och längtar tills vi får snusa på den lilla nyisen!
----

Ni har väl anmält er till SPRING FÖR HAITI - den 20 oktober.
Jag beundrar dessa fina ungdomar som tänker på andra än sig själv... som det stod på lappen vi fick i brevlådan - Pressa dig själv till det yttersta för att ta hem segen - eller delta bara för att vara med i utlottningen av fina priser - Det största priset kommer att gå till barnen i Bois Negresse!
Bra jobbat Maria och Anna...

I höst startar studiecirklar om Haiti - Bli byfadder - tänk va våra pengar kommer att göra nytta!

----

Nu ska jag sätta igång med storstädning av köket och försöka hitta på nån god mat åt grabbarna som ska träna hårt ikväll. Sugen på en kaffekopp?? Jag är hemma hela dagen så....


Som det stod på gamla väggbonader - god vän alltid välkommen!

lördag 8 september 2012

SV dagen

Korv och ost-krängare  Håkan Häggdin - synd att han är så blyg bara... ha haaa!!
Idag håller jag mig på torget... Musikanter, korv försäljare och flanörer.

onsdag 5 september 2012

Slut städat!

Jaha, då va det städat klart... Dammsugar munstycket har gått i två bitar...

tisdag 4 september 2012

STORM!!

Från att ha varit en kanonfin kväll så bytte vädret tvärt - storm och ÖS-regn... Tur att man hann in. Jag hade varit en sväng i skogen och hade just kommit hem. Hörde oljudet från blåsten men fattade inte att det va sånt oväder - galet!!

Ryktet går...

I lördags spelade vi spel, Ryktet går, det här va en av Nils fina bilder... Alla ser väl att det är en midsommarstång, tur att han inte ritade alla andra tillbehör man har på midsommar.

Nu drar det igång

Sommaren är över, nu drar hockeyn igång!  Imorgon är det första träningen för båda pojkarna - grattis Skellefte bränslen... !

lördag 1 september 2012

Bio pojkar

Att få biobiljetter i present är bra, då tar man med sig givaren och åker och ser en film. MODIG heter filmen. Två stora popcorn burkar och en rejäl Cola ska väl räcka i två timmar... Själv har jag strövat runt lite, affärerna stängde 16.00... Men man har ju massor att läsa på både bloggar och Fb. Snart kommer nog killarna ut... Då åker vi hem igen. Ja, va gör man inte för sina små troll.