tisdag 31 juli 2012

Sen sommar

Nu börjar kvällarna bli mörka, speciellt när himlen är regntung.

Jag sitter på altanen och bara myser i stearinljuset. Detta är den bästa platsen... Här har jag suttit många kvällar och njutit. Ljumt av dagens sol - full koll på alla som passerar... så härligt!

Idag har det varit en bra dag. Startade rätt tidigt med en havregrynsgröt och nyhetsmorgon. Rätt skönt att få en stund för sig själv på morgonen.
Väckning kl 9 - Nils vill ogärna missa "Sommarlov", Kapten Sabeltand och allt vad det nu är. Medan de såg på tv så tog jag en promenad... något varmt å klibbigt kan man säga.

Efter lunch så drog grabbarna till sina kompisar i Uberg. Där hade de roligt hela dagen medan jag klippte gräs...
Blev bjuden på middag på 10an - kanongod middag - vi fick även efterrätt!!

Kvällen har vi tillbringat tillsammans med Måns och allsång på Skansen. Allt i sann sommaranda.

Imorgon är det en ny dag som fortfarande är helt tom och oplanerad - Bästa som finns... möjligen kan det bli nån loppistur men som sagt - oplanerat är bäst.

Jag vet iaf att jag måste springa med Axel imorgon.... Nils blir nog inte med oss... Han förklarade mycket väl för oss igår varför han inte ville vara med å träna - Så här svarade han när Rickard frågade om han skulle hänga med: - Näj, jag är inge träningsmänniska!
Kort å gott - De är små men vansinnigt kvicktänkta!

Det va det... nya rapporter imorgon!

Law Law...

måndag 30 juli 2012

Dagarna som gått...

Nu är Nipyran över för den här gången. Vi har badat och shoppat, ja till å med mini golfen fick sig ett besök. Fredag åkte Öbergs på nya äventyr men då dök andra Skorpedsbor upp... Nils hoppade glatt i aktivators hoppborgar. Papporna hoppade glatt mot puben, ja, jag själv unnade nog mig en å annan pilsner också. Vi har haft det kanonbra... Lördagkväll hade även familjen J gett sig iväg. Vi stannade en natt till å trodde att vi skulle tjuvlyssna lite på Linda Bengtzing men så kom regnet... Det blev film istället i husvagnen.
Wow - va många fina husvagnar och husbilar det finns. Det är tydligt att semesterfirare vill ha det bekvämt!!

En glass paus på badet

Nils testade att vara inne i bubblan... Undra hur det hade sett ut om man själv hoppat in... hu, hemska tanke!!
Idag blev det en tur till Docksta - Rickard röjde bort en massa gräs och jag, grabbarna och Oscar myste mest... Strålande sol och 20 grader i vattnet. Till å med jag badade!!! Fast det va bara Oscar som fastnade på bild

söndag 29 juli 2012

Slutet gott!

Så va Nipyran veckan över för den här gången. Vi har haft tur med vädret och roligt tillsammans. Sol, bad och en massa shopping... Riktigt bra vecka - tack alla för allt kul!

Minigolf - klassiskt

Campare minigolfar... Vare sig man vill eller inte... Jag vill inte å sitter bara på sidan om...

onsdag 25 juli 2012

Uppåt

Morgon promenaden gick uppåt idag... Finns många schyssta ställen att promenera på. Vad som händer idag är inte bestämt. En sväng in till stan å shoppa lite lunch... Å nåt smarrigt till middag, sen får vi se.

söndag 22 juli 2012

Middag på cämpen...

Ja ha... Vi har startat med camping guiden punkt nr 1: GRILLA!

Fort gå´re

Jag hinner inte skriva i nån ordning. Dagarna går så himla fort. I fredags hämtade jag hem Rickard. Grabbarna har tröttnat på att leka flygtaxi så de hade turen och fick stanna hos Nova aoch Oscar. När vi kom hem så bjöds det på jordgubbsvin på den nybygda trappan... Kanon och så bestämdes en gemensam grillning.
Som vanligt när Linda och jag göra knytkalas så blir det massor med mat... Samma sak varje gång  - vi mumsade och hade trevlig tills långt in på småtimmarna.
Kul!!

Lördagen rivstartades med frukost buffé hos Maja å Marias café. Trevligt värre. ca 80 gäster va där och åt frukost. Egen gjord musli, bröd i alla valörer, marmelader och bär... MASSOR av godsaker. Du som missade att gå dit har chans nästa lördag.

Dagen förflöt med lite av varje, fick besök av Nelia å Mira. Rickard och Robert gjöt nå plintar som är till vårt nya husvagnsförråd.
Själv påtade jag på med lite packning av husvagnen - Idag är det campingdags. Mot Solle å Nipyran.

Man tar med sig på tok för mycke men man vill ju ha det som hemma på nåt vis... Nä nu tar jag mig en påtår, och sen måste jag bära ut lite kläder i vagnen... drar väl iväg nån gång fram på dagen.

lördag 21 juli 2012

Natten

Fy så mörkt det börjar bli - är det inte sommar?  Blåser kallt... Känns nästan som höst... Inte bra!

fredag 20 juli 2012

En sittning

Viiiiin

Bad korven Orvar

Sista passet på simskolan... Skorped tackar simlärarna för i år.

Stiftelsen Reihold & Signe Eriksson

Som jag skrev tidigare idag så har jag fått ett stipendium. Helt oväntat, helt otroligt! Å jag blev så himla galet glad!!

Stiftelsen är urgammal... Kortfattat så så var paret mycket engagerade i jordbrukare och att de skulle få det bra och kunna livnära sig på sina egna produkter. Bildade slakteriföreningen och den första kooperativt ägda latmannaföreningen i Örnsköldsvik.
Paret hade inga barn och i sitt testamente stod att pengarna skulle tillfalla en stiftelse vars avkastning skulle användas som stipendium till husmödrar - detta för att de som andra yrkesarbetande skulle få möjlighet till ledighet och avkoppling.
Begreppet husmödrar har i senare tid vidgats så att kvinnor som är verksamma på landsbygden och gjort speciella insatser för bygden också kan få stipendiet.

- Den här gången blev det jag! För att jag är jag. Det låter ju lite konstigt men på nåt vis så är det nån som tycker att jag gör nåt bra för min bygd, engagerar mig i utvecklande frågor som Macken och som skriver positiva saker om Skorped.
För mig är det en självklarhet att engagera mig. För mig är det självklart att skriva positivt om det bästa som finns, en plats som jag älskar högt över alla andra platser... Ja, så är det faktiskt.

Stipendiet ska alltså användas till "ledighet och avkoppling" . Vilken ära och vilket angenämnt ändamål för pengarna. Bara så ofattbart på nåt vis.

-------------------------
Japp, så har jag förklarat lite av mitt tidigare inlägg.

Dagen idag har som vanligt varit toppen - kan bero på det vackra vädret och för att jag fick klippa mig och få lite färg i håret... Tänk va lite en kvinna kan behöva för att känna sig lycklig!!

Grabbarna har simmat som vanligt och fick idag åka med Linda. De kom hem med en lång lapp på alla simmärken de tagit och imorgon ska alla märken kvitteras ut... KUL!

Det blev inget Vika idag eftersom barnen har roat sig hos kompisar i Uberg - kul att de träffas än fast det inte är skola.
Axel och jag tog en springtur i kvällssolen... han löper på bra tycker jag och jag försöker peppa honom så gott det går... man är ju inte så bra själv men tack vare honom så kommer jag också ut.

Innan vi satte oss och kollade in ERNST projekt för veckan så köpte vi lite glass av glassbilen. Alltid bra att ha några pinnar i frysen om det blir fler varma dagar.
Sen blev det lite mamma tid - ja, ni vet, måla naglarna och känna sig lite fin...

Nu har klockan hunnit bli SENT och jag måste gå och lägga mig. Imorgon gör vi sista passet på "simmis" Hoppas att vädret håller i sig.

Sov gott till alla - Jag känner mig helt upprymd över dagen men nu gör jag kväll!


torsdag 19 juli 2012

Ljuvlig skörd

Så ljuvligt med egen skördade jordgubbar!

Så fantastiskt roligt

Gissa om jag blev förvånad och glad idag. Ett rosa kuvert med mitt namn, handskrivet... Bara det, å så innehållet... JAG har fått ett stipendium... FÖR ATT JAG ÄR JAG. Tack snälla.
Skriver mer om det senare. Verkligen roligt och oväntat!

Bästa moster

Kerstin i sitt jobb... För 24 år sedan sommarjobbade jag hos henne - vek handdukar, sopade, städade och plockade permanent rullar. Tiden går...

Hos frissan

Sitter och blir ompysslad av moster Kerstin. Stefan fick klippa mig idag eftersom min kusin är på semester...

Lycka...

Tänk va glad man kan bli av lite sol. Det är så trevligt att vakna när man ser solen stråla in.

Simskoleväskorna är packade, idag med underställ - det är klädsim på gång. Axel klarade att dyka 8 m igår... något nöjd eftersom han tyckte det va så svårt dagen innan.

Idag är det som sagt klädsim, för båda pojkarna fast Nils ska ha flytväst. Han ska även få simma med Rogga i stora bassängen.

Det är Linda som skjutsar idag - själv drar jag till Bjästa och klipper bort lite hår!

Hej hopp!!

onsdag 18 juli 2012

Kvällsdopp

Grabbarna ville ta ett kvällsdopp, sagt å gjort...

Tandlös

Hips, vips... Så drog Nils ut en tand.

Härligt!

Vaknar till en solig dag - äntligen lite sommar feeling men nog är det ganska så kallt i luften, bara 11 grader. MEN vad gör väl det när det är sol.
Grabbarna drog nyss iväg till Robban som skjutsar på simskolan idag. Jag blev helt plötsligt själv här i huset. Måste röja och städa lite och sen kanske man ska ta en lite motions tripp...
Jag ska även förbereda för en baddag i Vika när killarna kommer hem igen.

För idag ska här solas och badas... Vi hade lite planer på havet idag - vi får väl se hur det blir med det.

Skepp å hoj!

tisdag 17 juli 2012

Sol allsång och film

En sån bra dag - SOL... grabbarna och jag kollade in allsång på Skansen - fast inte är det som på Berghagens tid ;-) Det bästa med  allsången är live sändningen efter det rätta programmet - Han som leder det, nån kille från Norrköping med skön dialekt... Rätt kul!!

Mina trötta simskolekillar kilade iväg upp och såg en film innan de somnade... Själv satte jag mig i soffan och såg en egen film - jättehärligt! Nu ska jag kasta mig i säng - är riktigt trött. Höll på att somna tidigare ikväll när jag slängde ikull mig på soffan ute på altan. Vilken otroligt skön plats - där ska jag nog ta mig en middagslur framöver.

Nu gör jag kväll... tror jag ska lösa några rutor korsord - då brukar jag somna snabbt.

Natti natti!!

Lite kul...

Satt å grejade lite med nå bilder i telefonen. Mycke kul går'e å göra...

Underbart!

Det blev en sommardag.... fast nog blåste det snålt ett tag.
Vi rivstartade med simskola idag. Jag tog med mig träningskläder och entrade MIFs Cross Trainer. Svettig nog blev jag medan barnen svalkade sig i bassängerna. Nils fick prova att simma i stora bassängen idag, på torsdag ska han få testa att simma hela... hoppas att han lyckas med det.

När vi kom hem blev det lunch och ny badpackning. Har suttit i Vika med Nils, Axel och Oscar hela dagen... frös som en hund mellan varven men det blev bättre efter några timmar.

Nu har jag tagit en promenad med Anna... så nu blir det pastasallads middag och softande... Allsång på Skansen...

Japp - så har vår dag sett ut. Strålande på alla vis!

måndag 16 juli 2012

Hur blev det...

... med sommaren som skulle komma idag??

Vi startade dagen med simskola iaf. Full fart i bassängen och imorgon tar vi nya (sim)tag.

Efter dagens äventyr i Mellansel så blev det lunch och en sväng till Vika - jag höll på att frysa ihjäl mellan varven men Axel, Nils, Oscar och Nova badade för fullt.

Middagsbestyren är lika besvärlig varje dag - fantasin är rent ut sagt urdålig. Jag hade ganska mycke mjölk så det fick bli plättar idag. Gjorde en rejäl laddning som både åts idag och som jag frös in - bra att finna när vi ska till Sollefteå - Plättar i husvagnen är kanonbra!
Axel har längtat i flera dagar efter pastasallad så jag fixade en sån också som vi ska äta imorgon.

Kom på att Axel och jag skulle springa idag så vi bestämde att vi skulle ta en sväng... Hör och häpna, lillebror ville också springa så vi drog iväg alla tre. Nisse va riktigt duktig må jag säga. Efter vår motionsrunda blev det ett besök på Skorpeds bageri och café. Maja och Maria - vilka tjejer. Välordnat och gott på alla vis, 10 av 10 möjliga poäng!!

När vi kom hem hade jag fullt på bänken och började diska undan efter all plättstekning och pastasallads montering. När jag ändå höll på så började jag städa skafferiet. Oj, så mycke skräp som blir kvar... ett kex här och några makaroner där... en halväten kexchoklad och några tunnbröds smulor i en påse... MEN det värsta av allt - en skiva lingongrova som hamnat längst in-under-bakom... NOT GOOD!!! Nu är det iaf rent och fint i skafferiet. Fåglarna får sig ett riktigt skrovmål imorgonbitti.

Va duktig man känner sig när man gör sånt där. Jag har även packat lite torrvaror i husvagnen... Man måste ju vara rustad inför kommande vecka.

Dags att göra kväll - ska upp i gryningen och köra 4 badsugna barn till Mellansel.Fortsätter det i den här takten blir det dyrt på fredag med alla märken... MEN duktiga blir de!
Undra om BADKORVEN ORVAR dyker upp?!
Tyckte se han figurera i bageriet ikväll... fast det kan ha varit nån "look alike"!

God natt alla glada!

Därför Skorped!

Världens lyx - Maja å Marias bageri å café - gör ett besök!

Simskola

Idag börjar simskolan... Grabbarna har värstingarnas värsting till simlärare, Roger Fjeldseth.

söndag 15 juli 2012

Filmtajm

När barnen gått upp och sett Bullerbyn så satte jag mig och såg en film - helt i min smak... En av Liza Marklunds alla böcker - En plats i solen. Kanske inte världsbäst men helt klart sevärd.
Rätt härligt att se en film och sen göra kväll.
Har saknat mina små trollungar så det ska bli gött å somna med dem.

Imorgon börjar simskolan så det blir ingen sovmorgon den här veckan. Jag har även fått för mig att sommaren börjar den här veckan... jag hoppas verkligen inte att jag har fel.

Dags att släcka å borsta tänderna... Sov gott alla... Jag känner mig på ett ovanligt bra humör... Men saknar givetvis Rickard som dragit iväg en sväng på jobb... Fast han är ju hemma snart och då blir det NIP YRA för hela slanten! Hoppas även på att hinna en sväng till Docksta nåt dopp i havet måste det väl bli även den här sommaren.

Natti-natti!!

Söt

Fick hem mina små troll ikväll... Men även den här "söta" damen...

Sommarens vackra

Kunde inte låta bli att knäppa en bild på en prästkrage... Så fina. Älskar, älskar inte, älskar älskar inte... Ha haa, vilket påhitt...

Ensamt!

Här sitter jag i min ensamhet... Igår blev det ett besök på Åselemarknad. Det va sig likt... rökta korvar på längden och tvären, neonfärgade linnen och superputsmedel till försäljning.

Grabbarna köpte sig några fula masker... MEN tivolit stängde p g a - VADÅ???? Lite folk eller dåligt väder... Stängt va det iaf till barnens stora besvikelse.
Jag shoppade en ny börs... känns nästan lite otröjsamt att byta - "vi känner ju inte varandra än". Försäljaren hade aldrig sett en så tjock börs som jag hade - man har ju medlemskort i alla butiker. Alltså blev det en börs med många kort fack.
Jag köpte även några flöten och fiskekrokar - en trägaffel och en flugpenna. Det är lätt att låta hundralapparna rulla när man är på marknad. Fast nog är det kul att gå där å spana.

Vi tog en sittning på "cääämpen" - trevligt, fast nog är det roligare när solen skiner. Tur att vagnarna är så rejält tilltagna att man ryms. Många Skorpedsbor träffade vi på, några lite mer rund under fötterna än andra.
Axel och Nils fick stanna hos Robban och Linda - och idag åks det karuseller... Kul för dem att de fick en del av marknadslivet iaf.

Idag vaknade jag helt ensam i huset. Det känns så konstigt. Gick till farmor och fick frukost och sen fick jag besök av väldens bästa data support och tv-fixare - OVE. Vi har haft nå knas med kanalerna de senaste dagarna och det är allt annat än hemtrevligt. MEN nu är det fixat - tur att vi har Ove - skulle inte klara mig utan honom.

Idag åker Rickard till Norge en sväng - vet inte om jag ska skjutsa honom till flyget eller om han tar sig dit på annat vis.  Grabbarna kommer väl hem fram på eftermiddagen...

Solen låter vänta på sig även idag - såg en ljusning för en stund sen men så kröp den bakom molnen igen... Hoppas att det blir bättre till nästa helg då vi drar till Solleftå och Nipyran.

Ja ha... vad ska man nu hitta på... tror jag drar fram min symaskin och syr färdigt gardinerna till husvagnen... Måste även packa lite nödvändiga saker. Har kommit på att en stavmixer inte är så dumt i campingutrustningen!

Life is good...

Glöm inte att imorgon smäller Maria och Maja upp portarna för bageriet -

lördag 14 juli 2012

Hair...

Musikalen Hair - Åsele!

Åsele från sin bästa sida!

Husvagns häng... Drinkar, läskiga masker å peruker... Marknadsliv, å vi gör ett studiebesök.

Lycko mig

Presenter är väl roligt. Tack snälla du för den!

En sväng till Åsele

Nu trotsar vi vädret och drar en sväng till Åsele när gubben jobbat färdigt. Jag blev så glad nyss - solen tittade fram och i nästa ögonblick jag tittade ut så öste regnet ner... Vad är det för fel?

Skitsamma, nu ids jag inte bry mig snart. Mitt nästa inköp blir en ponscho, sydväst och ett par rejäla tretorn... tror jag köper en flaska Koskenkorva oxå - ha haa! Inte för att dricka själv men om jag möter nån frusen själ... Eller kanske en flaska sommarsaft å några skorpor under ponschon... Fast skorpor i regn... då blir de ju vetebullar igen. Fast det kanske blir gott?!

Hur som helst - Nu ska jag ut å "straje" Axel en sväng efter vägen. Han ska på hockeyskola så kontidionen måste taggas... inte på mig så klart... jag är väl i toppform redan?! hi hii... Nja, jag är i usel form, så om jag dör efter vägen så vet ni vart jag tagit vägen!
Ska bara melodikryssa färdigt. Går rätt så bra än fast min krysskamrat flytt till stugan - vi kör lite SMS-distans kryssning.

Mellan låtarna kan jag ju rapportera från gårdagskvällen. Jag har förmodligen världens bästa grannar! Fick ett samtal om att de skulle bjuda på pizza om jag höll "lokalen" dvs altanen. Så jag körde igång värmen och dukade... Gullik kom med pizza och pilsner. Vi hade en trevlig kväll med mat å dryck - kaffe och en liten rackarns konjak... Hittade även en ask PARADIS från jul... Ja, så kan man också göra fredag den 13 - inga olyckor bara trevligheter.

Nu är snart krysset löst, skickar väl in i vanlig ordning men vinner ju aldrig nåt - MEN jag ger mig inte , när man minst anar det så kanske det blir ett badlakarn eller en fin melodikryss bricka... Den skulle ju passa mig perfekt!



fredag 13 juli 2012

Lätt...

... att hålla sig för skratt. Nu är jag less på denna dimma och dis som ligger över oss. Hur svårt kan det vara att få lite sol och torrt väder.
Det känns som höst och jag är inte riktigt redo för det än.

Verkar inte vara nåt vidare i Åsele heller - trist. Vi hade tänkt att åka upp en sväng men det svåra är att om man ska åka ikväll eller imorgon?? Hinner väl inte gå på marknaden så mycket men lite tivoli för barnen kanske. Jag skulle gärna ta en runda på marknaden. Tur att alla knallare står på samma plats så man kan hitta dem lätt... Jag skulle gärna vilja hotta upp min fiskeväska fast för att göra det  räcker det att gå några steg tvärs över vägen - LUNDS har ju också fiskegrejer!
Vi får väl se hur det blir...
Trodde att vi skulle få åka till Docksta idag också men hur kul känns det att vara där i snålblåst och moln... Tror vi inväntar en lite soligare dag...

Denna sommar går till historien - SKIT SKIT SKIT.... En regndag är helt okej men inte varje dag.

torsdag 12 juli 2012

Fiske

De va på tok för länge sen man va å fiska... Grå mulen dag men ändå härligt!

Fiske lycka

Idag packade vi spön å mask, kaffe, korv å saft... Å iväg till en fiske sjö.

Trögt

Dagarna går - inget badväder och grabbarna börjar att tröttna på det här TRÅKIGA VÄDRET. Själv har man ju massor att roa sig med - tvättstugan är ju bara en plats man kan ägna några dagar - Prisa gud för luftavfuktaren - hur skulle det annars torka??

Hade allt vari som vanligt hade vi dragit till Åsele idag - MEN i år blir det ingen markand och inget campande... trist men Rickard måste jobba så då blev vi hemma till barnens stora förtvivlan. Hade först tänk att dra husvagnen till Mellansel den här helgen, för att barnen skulle kunna bada och det skulle bli nåt annat... men det känns inte så lockande med nåt bad i det här vädret.
Vi blir hemma.
Jag känner mig verkligen som den tråkigaste i världen - går här hemma och viker tvätt. Örngotten är så strykta så man kan använda vecken som brevknivar.

Jag har läst lite inlägg på bloggar och på FB och alla skriver samma sak - VÄDRET... Verkar som om alla är väderberoende. Sommaren kommer väl men frågan är bara NÄR.

Nog om detta!
Igår tog vi en sväng på några loppisar - gjorde inga större fynd men grabbarna fick sig en utflykt iaf. På kvällen spelade R,A och N tennis - jag åkte också dit en sväng men eftersom det finns miljardes små bitande idioter i luften så kan man inte vara utomhus när det är fuktigt och vindstilla. Man blir uppäten av en tre millimeter stor varelse.

Idag blir det gräsklippning om det inte kommer regn - synd bara att jag har fått nåt haveri på min styrklippare - konstigt, de lever sitt eget liv - Sist jag använde den fungerade den perfekt och nu startar den ICKE - men vi får väl ta åkklipparen istället.

Ajöss!

tisdag 10 juli 2012

Kalasandet fortsätter

Idag kalasade vi hos Nelia

Kreativitet!

DÄRFÖR SKORPED! Bra påhitt...

Kloka ord, Därför Skorped!!

Ni har väl inte missat Ulf Edbergs beskrivning av Skorped i 7ans sommartidning - härligt att fler har fattat. DÄRFÖR SKORPED

En sju-sovande sjuåring

Godmorgon!
Här råder ett lugn inte likt att skåda... Axel och Nils sover ut idag - Väck oss inte till sommarlov på tv!
Det tar på att fylla år men han avslutade sin dag med att säga - Det här va den bästa dagen!! Ett gott betyg tycker jag.
Idag blir det mera kalas, vi ska till Nelia som fyllde år under lägret... kul!

GRATTIS även till Kristina Näsström som fyller år idag hinner vi tittar vi nog in till dig också.

Nu har jag snart packat upp all lägerpackning och tvättat bort. Det blir en sorts barr-skog-myggmedels doft åt hela väskan så det är lika bra att det får snurra några varv i tvättmaskinen.

Idag är det ingen vidare sommardag - grått och lite småkallt. Jag vill ha en ny sommar... kan det bli så mycket sämre?? Nåväl. Det är väl bara att gilla läget men lite less måste man få bli. Tur att det inte regnade under lägret iaf.
Det blev en fin avslutning på lägret, dop av tre fina ungdomar, Lovisa, Nils och Adam - Jag har sagt det förr och säger det igen - jag är imponerad av alla ungdomar i Skorped - så fina, så duktiga och trevliga. Det är en fröjd att få känna er. Det måste vara nåt i vatten som gör alla så fina.

Ha en bra dag allihopa... för det tänker jag ha!

måndag 9 juli 2012

Skumpa...

Nils avslutar sin födelsedag med ett glas party bubbel som Anna och Ida kom med.

Kalas dag

Wow... Vilken rolig kalas dag... Många gäster å massor av presenter.